logo

Barcelonaszerviz

Minden ami Barcelona


Ebro Horgásztúrák

 

LÁTOGASSON  EL    AZ  ÚJ  WEBOLDALUNKRA !

http://barcelonaszerviz.com

PLAYAS DE CHACÓN APARTMANOK

 

 

Közvetlen vízparti VIP apartmanház                                                                                                                                         2017. Január

 

 

Apartmanok

Caspe városától 9 km-re a Playas de Chacón félszigeten található közvetlen víz- parti 3 és 4 személyes apartmanok. Felszerelt konyha, klimatizált, wifi-s internetel- éréssel. A kertben közös medence, jakuzi, grillezési bográcsozási lehetőséggel, fedett parkolóval és a vendégek számára  egy kis bár-étterem is található.

 

25€/fő/éj Az ár tartalmazza a takarítást,ágyneműt, törölkö- zőt,klímát,internethasználatot,medence és jakuzi használatot.

 

Faházak:

18€/fő/éj Az ár tartalmazza a takarítást,ágyneműt, törölkö- zőt,klímát, internethasználatot,medence használatot.

 

Egyéb szolgáltatások

Csónakkölcsönzés:

 

Csónak 15 Le:            65€/nap   (Halradarral) Kaució: 100€

 

A csónakok ára az üzemanyagot nem  tartalmazza   Nagyobb teljesítményű csónak esetén kérjen külön ajánlatot

 

Reptéri Transfer

   Caspe-Barcelona oda vissza: 300€ Caspe-Girona oda vissza : 400€

   Bérautó:

4 főig:        320/hét

Felszerelés 70€ /fő/hét Kísérő: 150€/nap 4 főig

Étkezés

    Reggeli: 5€

    Reggeli-vacsora: 18€

 Spanyolország - EBRO

barcelonaszerviz.nanoweb.hu kép
 

Milyen halakat foghatunk az Ebróban?


Az Ebró-folyó vitán felül az utóbbi évek legnépszerűbb külföldi horgászcélpontjává nőtte ki magát a magyar és más európai horgászok körében is. Nem ok nélkül. Pár évtizede néhány német horgász arasznyi harcsákat "telepítettek" a folyóba, melyik idővel hihetetlen módon elszaporodtak, köszönhetően az idilli körülményeknek.

 

Az Ebro folyóhoz még kontinensünk a legtávolibb részeiből is érkeznek turisták. Spanyolországban gyakorlatilag egész évben tart a horgászszezon, attól függően, éppen melyik régiót szeretnénk meglátogatni. Az Ebro óriási harcsáira tavasszal és ősszel a legjobb horgászni.

A súlyban kétszámjegyű hal már igazi horgászsikernek számít. Sokszor nagy türelmet, szerencsét, de mindenek előtt óriási szaktudást és kitartást igényel. A három számjegyű pedig már a horgász legnagyobb álmainak beteljesülését jelenti. De kifogása nem egyszerű dolog és van egy alapvető feltétele: egy olyan horgászhely megléte, ahol ilyen halak egyáltalán előfordulnak. A harcsa Európában az egyetlen édesvízi faj, amely könnyen átlépheti a 100 kg-os súlyhatárt, és rendszeresen horogvégre akadhat. E faj talán legjobb horgászvize Európában a spanyol Ebro-folyó és rajta található Caspe duzzasztógátja.
 

A harcsa állományát az Ebró folyón jelenleg 5 millió példányra becsülik.A túrákat   Caspe –be  szervezzük , ahol az immár vissza dúzzasztott állóvízen horgászhatunk hatalmas harcsákra, pontyokra és süllőkre. Általában 25-50 kg-os halakat szoktak akasztani, de időnként ennél nagyobbakat is. Természetesen ahhoz, hogy az Ebróból rendszeresen harcsát fogjunk, megfelelő módszereket kell alkalmazni; mindenek előtt speciális, igen erős szereléket. A bajszos halak legjobban a természetes csalira mozdulnak, vagy az ún. pelletre, de kitartásukért a tapasztalt pergetők jutalma sem marad el.A Caspében és az Ebróban a másik elterjedt halfaj a ponty (több mint 30 millió egyed), amely egyébként a harcsák legfinomabb csemegéje is egyben. Érdekes módon a fő problémát a megfelelő méretű, 1-2 kilogrammos csalihalak kifogása jelenti – a horogra általában ennél nagyobb példányok akadnak. A pontyok szerelmeseit is 10 kiló feletti halak várják. Igen nagy számban előfordul még a süllő, nem ritkák az 5-6 kilogrammos példányok sem, valamint a fekete sügér átlagosan 1-3 kilós súlyban, ez a halfaj egyébként a harcsa legkedveltebb ínyenc falatja.

 

barcelonaszerviz.nanoweb.hu kép

barcelonaszerviz.nanoweb.hu kép

 

Szezonok, mikorra tervezzük a túrát?

 

Harcsára egész évben horgászhatunk, de a legjobb fogás a május és október közötti hónapokban várható. Pontyra egész évben sikeresen horgászhatunk, süllőre szintén, talán a meleg, nyári hónapokat leszámítva. Mindent egybevetve leginkább az április-november közötti időszak a legnépszerűbb, sokszor már hónapokkal előre betelnek a jó helyek. Sokan járnak viszont a téli időszakban az Ebrohoz, elsősorban pontyozni és süllőzni, ekkor fantasztikus árengedmények várják az idelátogató horgászokat.

 

Hogyan utazzunk?

 

Budapestről a Ryanair és a Wizzair is indít közvetlen járatokat Barcelonába, ha időben foglalunk, már 25-30 ezer Ft-ért vásárolhatunk retúrjegyet illetékekkel. A barcelonai repülőtértől  kb 200 km-re található  Caspe , kérésre tudunk transzfert is biztosítani.

 

A horgászfelszerelésről, módszerekről

 

A horgásztanyán komplett, az Ebró-folyóra alkalmas felszerelés bérelhető, ettől függetlenül nem árt, ha hozzunk magunkkal is bizonyos dolgokat. Ha bármit otthon hagytunk, a helyszínen megfizethető áron megvásárolhatjuk, vagy kibérelhetjük. Etetőanyag, pellet a helyszínen vásárolható. Harcsára, pontyra bevált módszer a pellettel történő horgászat, süllőre leginkább gumihallal pergetnek.

 

A horgászrendről

 

A horgásztábor kizárólag sporthorgász vendégeket fogad, akik a helyi szabályok betartása mellett, sporthorgászatot űznek. Harcsára, pontyra catch & release szabályok érvényesek, süllőt saját fogyasztásra meg lehet tartani. Az élőhalas horgászat tiltott, akit ennek ellenére angolnával való horgászaton érnek 800 EUR büntetésre számíthat! Fontos szabály, hogy éjfél és reggel 6 óra között tilos a horgászat, ekkor elvileg a vízparton se szabad tartózkodni. Horgászni fejenként 2 bottal szabad.

 

Csónak, hajó, felszerelés

 

Tágas és biztonságos motorcsónakokat kínálunk.  Az általunk  közvetített hajók természetesen rendelkeznek a megfelelő folyóvízi engedélyekkel is, melyeket szigorúan ellenőriznek. A hajók segítségével könnyen elérhetjük a gépkocsival csak nehezen, vagy egyáltalán nem megközelíthető részeket, segítségünkre van az etetésben, és a szerelék megfelelő távolságra történő behordásában, valamint a pergető és kuttyogató horgászatban is.Főszezon Május 1-től November 1-ig


A túrák foglalásához 30% előleget kérünk, a többit érkezéskor fizetik.

 

Kérj ajánlatot már most, hogy biztosítsd túravezetődet mihamarabb!

Ha foglalni szeretnél, vagy további információkra van szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségeinken.
Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.